Новости

Polar на натпревари во Копаоник

Изминатиот продолжен викенд од 21 до 26 март на Копаоник во Србија се одржаа шест натпревари во рамките на ФИС во сноуборд

Прочитај повеќеИнтервју со Кирил Насков

Да останеме на добрата страна од животот: Интервју со Кирил Насков од сноуборд клубот „Полар“

Прочитај повеќеФИС НАТПРЕВАРИ ВО СНОУБОРДИНГ - МАВРОВОВо организација на клубот Полар и Скијачката федерација на Македонија од 28.02 до 4.03 во Маврово се одржаа 4 ФИС натпревари во сноубординг. Вкупно 40 сноубордери од Македонија, Бугарија, Грција и Романија се натпреваруваа во дисциплините слоупстајл, паралелен велеслалом и велеслалом. Покрај ФИС натпреварите, беше одржано и државното првенство на Македонија во сноубординг во сите категории и во истите дисциплини.

За успешна реализација на настанот помогна Скијачкиот центар Заре Лазаревски заедно со патролната служба и медицинскиот тим. Најбројни беа македонските натпреварувачи кои освоија значајни ФИС поени и имаше претставници од сите 4 клуба (Полар, ХМКД, СННЛ и Пелистер). Натпреварот го красеa одлична организација, позитивна атмосфера и прекрасни временски услови.

Повеќе фотографии на слeдниов линк: FIS Mavrovo 28.02-04.03.2019
Резултати   01.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: слоупстајл

 

Мажи:

 1. Иван Георгиев
 2. Љубен Дерибан
 3. Марко Дарков


Жени:

 1. Марија Петковска
 2. Катја Андонова
 3. Јана Наскова


Јуниори:

 1. Бојан Скендеровски
 2. Дамјан Михајловски
 3. Давид Андоновски

Јуниорки:

 1. Јана Наскова
 2. Неда Добреска
 3. Вера Лауренчиќ


Деца 1 Машки:

 1. Карло Дерибан
 2. Ведран Лауренчиќ
 3. Марко Петровски


Деца 2 Mашки:

 1. Евгениј Ристевски
 2. Андреј Мушуланов


Девојчиња:

 1. Анамари Мушуланова
Резултати 03.03.2019

Државно првенство

Дисциплина: паралелен велеслалом

 

Мажи:

 1. Александар Кацарски
 2. Томас Дебаловски
 3. Бојан Андонов


Жени:

 1. Сања Спасовска
 2. Катја Андонова
 3. Јана Наскова


Јуниори:

 1. Лука Ѓорѓевиќ
 2. Бојан Скендеровски
 3. Дамјан МихајловскиЈуниорки:

 1. Јана Наскова
 2. Неда Добреска
 3. Ема Станковиќ


Момчиња 1:

 1. Евгениј Ристовски
 2. Андреј Мушуланов
 3. Слободан Саздовски


Момчиња 2:

 1. Марко Петровски
 2. Давид Андоновски
 3. Максим ЦиговскиДевоjчиња:

 1. Ева Башоска
 2. Анамари МушулановаРезултати 01.03.2019

ФИС слоупстајл


Мажи

 1. Петар Ѓошарков - Бугарија
 2. Иван Георгиев – Македонија
 3. Љубен Дерибан – Македонија


Жени

 1. Марија Петковска – Македонија
 2. Катја Андонова – Македонија
 3. Јана Наскова – Македонија 


Резултати 02.03.2019

ФИС слоупстајл


Мажи

 1. Петар Ѓошарков – Бугарија
 2. Иван Георгиев – Македонија
 3. Љубен Дерибан – Македонија


Жени

 1. Марија Петковска – Македонија
 2. Катја Андонова – Македонија
 3. Неда Добреска – Македонија
Резултати  03.03.2019

ФИС Паралелен Велеслалом

 

Мажи

 1. Тома Мортила – Романија
 2. Адријан Теодореску – Романија
 3. Кацарски Александар – Македонија


Жени

 1. Дана Попеску – Романија
 2. Сања Спасовска – Македонија
 3. Катја Андонова – Македонија
Резултати 04.03.2019

ФИС  Велеслалом

 

Мажи

 1. Кацарски Александар – Македонија
 2. Тома Мортила – Романија
 3. Адријан Теодореску – Романија


Жени

 1. Дана Попеску – Романија
 2. Сања Спасовска – Македонија
 3. Јана Наскова – Македонија